Det er ikke nyt, at mange drømmer om mere plads med dagslys og grønne områder, specielt hvis man bor i lejlighed. Ifølge en undersøgelse fra Bolius har corona-epidemien efterladt ca. 11 procent af boligejere, som ikke har hus og have, med lysten til at bytte boligen ud med et sted, der tilbyder mere luft og frihed.
Samtidig har idéen om at købe sommerhus plantet sig hos flere og ønsket om adgang til flere grønne områder i byerne har spredt sig.
Konsekventligt mener flere eksperter, at man vil begynde at se en tendens hos boligejere, der ønsker en luftig altan, frodig park i nærheden, nem adgang til fællesskab og indbydende baggård.
Karantæne øger lysten til sommerhus, have og hus
Tiden i karantæne har givet danskerne tid til at reflektere over, om man bor det rette sted, og hvilke værdier der har betydning for ens hjem, indretning og omgivelser. Mange er blevet opmærksomme på vigtigheden af gode lysforhold, mulighed for at lufte ud og udendørs sted i form af en altan eller et lille stykke have, så man har et sted at få frisk luft. Derudover er det gået op for mange, hvor vigtigt fællesskab er. Hvad enten, man bor alene eller med familien, så er gode naboer af stor værdi.
Øget interesse i sommerhuse
Da COVID-19 for alvor ramte Danmark, var der stor bekymring for, hvordan epidemien ville påvirke boligmarkedet. Dette endte dog ikke med at blive realiteten. I stedet for oplevede man en generel stigning salg af sommerhuse samt Vandkantsdanmark, som formodentligt bliver brugt som fritidsboliger.
Udelivet er eksploderet
Ifølge en ny undersøgelse er der sket en stigning på 35 procent af familier, unde og ældre i byområder, som i større omfang færdes i skovene, på strandene og andre grønne området. Stigningen stammer højst sandsynligt fra danskernes behov for alternativ motion under COVID-19, når andre fællesaktiviteter har været lukket. Det betyder, at parker, legepladser, havnefronter og grønne byrum har været taget i brug som aldrig før.