Dækker ejerskifteforsikring skjult olietank?

Ejerskifteforsikring og skjult olietank

Utætte, nedgravede olietanke er en af de hyppigste årsager til forurening af en grund. Det gør, at mange boligkøbere er bekymrede for netop gamle, nedgravede olietanke og den mulige forurening, de kan have skabt. Derfor er det også naturligt, at mange er nysgerrige på, hvorvidt en ejerskifteforsikring dækker forurening som følge af olietanke. Det korte svar på dette spørgsmål er: I nogle tilfælde.

Ejerskifteforsikringen kan nemlig i visse tilfælde gå ind og dække, hvis det viser sig, at der er forurening på grunden som følge af en olietank. Det er dog kun den udvidede ejerskifteforsikring, der kan gå ind og dække i disse tilfælde. Den udvidede ejerskifteforsikring dækker nemlig ikke kun boligen, men også grunden, fx ved forurening.

Læs mere om ejerskifteforsikring og forurening.

Hvis det viser sig, at der er forurening på grunden, der skyldes en nedgravet olietank, hvor ejerskifteforsikringen dækker, vil forsikringen dække omkostningerne, der er forbundet ved oprensning af grunden efter olietanken. Dog er det vigtigt at bemærke, at forureningen skal være opstået før overtagelsen, samt at der er tale om oprensning af forurenet grund jf. vidensniveau 2 (V2).

Forurening opdeles i V1 og V2, hvor V1 er en formodning om, at der kan være forurenet grund, imens V2 er en dokumenteret konstatering  af, at grunden er forurenet. Derfor skal der være foretaget tekniske undersøgelser af jorden.

Det er vigtigt at påpege, at du som forsikringstager altid skal læse din police grundigt, og heri vil det fremgå mere præcist, hvordan du er forsikret.

Dansk Boligforsikring